50 års støtte til international skak i Danmark

14.04.13.

I dag er det 50 år siden at Niels Kjær Larsens ide om, at oprette en forening hvis formål var, at give en økonomisk hånds-rækning til danske topspillere og at støtte internationale turneringer i Danmark.

Fra den første formand Gudrun Levald , hvor de første 50 medlemmer så dagens lys og betalte kr. 50,- i årlig kontingent, har støtteforeningen haft et stigende medlemstal som de senere år pga. en faldende skakinteresse har haft et tilsvarende fald.

Mange internationale turneringer og enkeltpersoner har gennem årene fået en tiltrængt motiverende støtte der har glædet rigtig mange.

50 års dagen bliver ikke markeret, da der ikke har været ressourcer til at planlægge noget sådant.

Støtteforeningen ønsker i stedet at dagen skal være en mærkedag hvor foreningen går ind i den ny tidsalder og bliver digitaliseret. Dagen skal være et vendepunkt hvor Støtteforeningen vil være mere synlig i skakklubberne, hjemmesiden vil blive mere spændende og Støtteforeningen vil være mere synlig med sin politik og sikre at medlemmerne føler mere ejerskab i foreningen. Fornyelse og forandring er Støtteforenings mærkesag på dagen der åbner dørene for de næste 50 år

Alt dette til gavne for endnu mere støtte til Skak Danmark.

Her i jubilæumsåret opfordre vi skakklubber og arrangører, som støtteforeningen støtter eller har støttet gennem de seneste 50 år til at gøre en ekstra indsats for at skaffe flere medlemmer eller ekstraordinært jubilæumsstøtte.

Det samlede resultat af denne ekstra indsats i jubilæumsåret, vil blive offentliggjort når jubilæumsåret slutter 13. april 2014

Alle frivillige bidrag udover kontingent bedes mrk. “DSUS 50 år” og sættes ind på konto: 1551-8064393.

/Finn Stuhr